Ouderdomsklachten

Naarmate we ouder worden, ontstaan er steeds meer klachten en gaan we minder bewegen. Deze achteruitgang uit zich vaak in lichamelijke problemen. Vermindering van spierkracht, lenigheid en het evenwicht kunnen zorgen voor achteruitgang in het zelfstandig functioneren van de oudere mens. Daarnaast is er vaak sprake van meerdere klachten tegelijkertijd die elkaar versterken of juist  het herstel belemmeren. Dit heeft ook een grote impact op de kwaliteit van leven.

Persoonlijk

Bij onze specialisten op het gebied van ouderenfysiotherapie bent u verzekerd van de beste zorg. De nodige specialisaties en cursussen zijn gevolgd om de behandeling zo gericht mogelijk te kunnen uitvoeren. Indien mogelijk wordt er gekeken of de behandeling kan plaats vinden in de praktijk. Mocht door de ernst van de situatie of klachten dit niet mogelijk zijn, komen wij graag bij U thuis. Bij de eerste afspraak wordt middels een gesprek en onderzoek de situatie in kaart gebracht en vanuit hier wordt samen met u een behandelplan opgestart.

De behandeling

Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Er wordt gekeken of ondersteuning noodzakelijk is van andere disciplines, zoals bv. ergotherapie, logopedie of diëtetiek. De behandeling bestaat uit persoonlijke behandelingen in combinatie met groepstrainingen. Afhankelijk van de ernst van de klachten kan de behandeling enkele weken tot maanden duren.

Samenwerking

Verder is het belang van samenwerking binnen de ouderenzorg erg belangrijk binnen Knooppunt. Met ondersteuning van verschillende disciplines binnen de praktijk zoals ergotherapie, logopedie en diëtetiek zorgen wij voor optimale omstandigheden om uw zelfstandigheid te herpakken in de thuissituatie.

Veel voorkomende aandoeningen waarbij ondersteuning van de fysiotherapeut in de ouderenzorg wordt ingeroepen:

ouderdomsklachten