“Metaboost heeft ons een duw in de goede richting gegeven”

Peter-Paul en Dorrie hebben meegedaan met de METABOOST in Baarlo. Lees hier hoe dit 2-weken programma ze een duw in de goede richting heeft gegeven.

 

“Op 11 januari zijn we gestart met een gezellige groep van dames en heren voor de Metaboost. Samen hebben we 2 weken een schema gevolgd, om af te vallen en/of meer energie te krijgen.

We kregen uitleg van Lieke en Hélène over het programma en een duidelijk schema over wat je moet eten en hoe je het beste kunt sporten.  Je eet veel eiwitten (kwark, eieren, veel groente en `s avonds een klein stukje vlees) en drinkt natuurlijk veel water, thee e.d. Dus geen koolhydraten, dit om je vetverbranding op gang te brengen.  Hierbij sport je elke dag minimaal een half uur intensief. Zodat je je lichaam aanzet tot verbranding. Wij deden dit bij Knooppunt Baarlo in de zaal.

De eerste dagen merkte je dat je energielevel echt wel minder werd, maar daarna kreeg je meer energie ondanks het anders eten en veel sporten.

Na een week kwamen we weer met de groep samen om ervaringen uit te wisselen en weer met Lieke en Hélène te bekijken hoe we de tweede week in moesten gaan. De resultaten die werden behaald waren super. Dit stimuleerde zeker om verder te gaan.

Natuurlijk zijn er tijdens het programma momenten geweest dat het moeilijk was. Bij mij was dat de behoefte aan een boterham met pindakaas, of bij sommige een heerlijke cappuccino.  Maar gelukkig mag je in de tweede week weer de koolhydraten rustig opbouwen. Dus brood, of knäckebröd. En de laatste dagen weer wat aardappelen of rijst, pasta.

Na twee weken kwamen we nog een keer bij elkaar om alles te evalueren en tips te krijgen van hoe kunnen we nu verder.

Ons heeft het veel gebracht, we zijn bewuster gaan eten. Toch wel een aantal kilootjes minder. Ons heeft het echt de duw in de goede richting gegeven om door te gaan”.

 

16 maart starten we bij Knooppunt Venray weer met METABOOST.  Meer weten https://www.knooppunt-centrum.nl/metaboost/ .
Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan snel aan via info@knooppunt-centrum.nl of 0478-729932.