Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Lees de ervaringen van onze cliënten

Cliënten over Knooppunt Centrum voor Gezondheid

"Ik ben nu verder dan één jaar geleden"

Vandaag op 30-5 is het een jaar geleden dat ik dacht even een standbeencorrectie boven de knie te laten toepassen. Op zich niks mis met deze gedachte, want het lopen ging alleen nog maar met ontstekingsremmers en de halfjaarlijkse cortisonespuit in de knie. Bij het UMC Utrecht kon men mijn klachten oplossen door een beenstand correctie boven de knie te doen. Diverse voorwaarden waren er en de vreemdste was in mijn ogen de vraag of ik goed in het leven stond. Wat een onzin,  doorzagen en rechtzetten en klaar, hup herstellen en na een 6-8 weken weer aan de bak en dan een jaar verder denken, dacht ik. 

Het liep even anders, er waren complicaties tijdens de operatie en bij thuiskomst kwam er een ontsteking aan het doorgezaagde been bij. Fysiotherapeut Sander ging met mij aan de slag door middel van oefeningen, waarbij we samen op een gezonde manier de grenzen van mijn kunnen opzochten, zodat de spieren versterkt werden. Ik dacht wel ergens tegen te kunnen, maar het was 3 maal per week echt afzien en dan thuis zoveel mogelijk proberen de knie te ontlasten.

Langzaam aan,  richting november, ging het beter. Er kwamen meer spieren en de pijn werd minder. Tijdens de controle bij het UMC bleek dat mijn been slechts een klein beetje dichtgegroeid was. De orthopedisch chirurg gaf aan dat dit wel eens voorkwam en dat dit ook de oorzaak was van de pijn die ik had gehad. Vervolgens samen met Sander overleg gehad over hoe nu verder.  Terugkijken was niet nodig vond ik. Het had toch zo moeten zijn, want die spieren moesten hoe dan ook terugkomen. We hebben vervolgens een nieuw plan van aanpak gemaakt. Vanaf dat moment kwam ik erachter dat revalidatie therapeut echt een vak is. Sterker nog, ik heb personen zien revalideren die door welke omstandigheden dan ook ineens hun toekomstperspectief bij hebben moeten stellen door te aanvaarden dat hun lijf niet meer kan doen wat het brein wil. Hiervan werd ik me afgelopen jaar nog eens extra bewust en hierdoor heb ik nog meer respect gekregen voor mensen met een handicap.

Natuurlijk bedank ik het hele team van Knooppunt Baarlo voor de hulp om mij beter terug te brengen dan vóór de beenstand gecorrigeerd werd, want dat was mijn doel. Maar bovenal wil ik Sander bedanken. Door zijn uitgekookte grensoverschrijdende oefeningen wist hij hoe ver ik was en hoe ver hij met mij kon gaan zonder dat ik het me zelf realiseerde. Hierdoor ben ik nu een jaar later, ondanks de complicaties en de niet soepel verlopen botgenezing, toch verder dan een jaar geleden en 100% medicatievrij en dat had ik absoluut niet alleen voor elkaar gekregen. Bedankt voor jullie hulp.

terug naar overzicht

Copyright © Knooppunt Centrum voor Gezondheid | Privacy PolicyCreated by LR Internet