Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Lees de ervaringen van onze cliënten

Cliënten over Knooppunt Centrum voor Gezondheid

"Het resultaat was opvallend"

Zes maanden geleden kreeg ik een nieuwe heup. Na een klein uurtje snijden, zagen, plakken en hechten was de al maanden durende pijn verdreven en mocht ik met de fysiotherapeut aan het werk. Chantal (Nijssen) kwam thuis op bezoek en na enige weken wisselden we dat om. Een traject van hard werken begon met kleine pasjes achter een stoel en ging door met oefeningen aan het wandrek, met en zonder elastieken banden, met ballen,  op de home trainer en in tempo lopen van rondjes rond een oranje kegelbaan. En na ieder bezoek 2 nieuwe dagelijkse oefeningen voor thuis. Het eindigde met een test en daaruit bleek dat we prima samen hadden gewerkt. Bij het net geen 5 minuten durende eindconsult van de orthopedische chirurg constateerde hij dat  15 x 2 x 30  = 900 actieve minuten begeleiding in 12 weken door een zeer deskundige en enthousiaste Chantal voldoende basis was om weer te golfen, fietsen,  naar de kleinkinderen reizen en het normale ritme van het leven van alle dag te hervatten. Hij adviseerde me alleen niet uit een vliegtuig te springen en niet op mijn hurken te zitten. Beide activiteiten heb ik overigens nooit beoefend. Chapeau dus voor Chantal, die na de laatste test zei dat het niet onverstandig was om mezelf wat in acht te nemen. Het lijkt goed, het gaat goed, maar het moet wel goed blijven en dat ligt hoofdzakelijk aan jezelf.

Dus was ik in augustus weer te gast bij het Knooppunt waar Angele (Giliam) constateerde dat de ene kant, die van de nieuwe heup,  behoorlijk veel stijver was dan de andere kant. De nek was stijf, de rug was stijf, ik liep scheef en had pijn. Maar niet getreuzeld. De nek kreeg prioriteit omdat die ook leidde tot hoofdpijn en in twee weken was de nek gemobiliseerd en de hoofdpijn verdwenen. Bij extreem links en rechts draaien was er nog wel eens een “krak” te horen, maar alle ouderdomskwalen kan zelfs Angele niet wegmasseren. En toen de rug. Met grof geweld en veel kracht werd de flexibiliteit van rechts en links met elkaar in evenwicht gebracht. En dat deed soms best wel even pijn en soms dacht ik dat ik van de behandeltafel zou vallen bij al dat brute geweld van rekken, strekken, duwen en drukken. En als ze met al haar kracht en volle gewicht haar elle boog over de opspelende spiermasse wreef had ik een groot verlangen naar een mooi glas wijn op een zonnig terras . Maar het resultaat is opvallend. De spierpijn is weg, ik kan zonder moeite links en rechts draaien, mijn golfswing is aanzienlijk verbeterd en is als ik ’s morgens wakker wordt doe ik  blijmoedig de  oefeningen die we getraind hebben. Dat gaat geweldig en de kop koffie smaakt na de oefeningen vele malen beter dan ik dacht.

Goed dus dat bij Knooppunt Venray zulke bekwame fysiotherapeuten zeer resultaat gericht werken en daardoor bijdragen aan een toenemende kwaliteit van leven, ook al ben je de 73 ruim gepasseerd. Ik zit weer lekker in mijn vel.

terug naar overzicht

Copyright © Knooppunt Centrum voor Gezondheid | Privacy PolicyCreated by LR Internet