Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Zorgeloos leven zonder psychologische klachten

Psychologie

Tijdelijk of langdurig worstelen met psychische problemen kan iedereen overkomen. Soms komen mensen er zelf niet uit. Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid kun je hiervoor terecht bij de psycholoog. De meeste mensen die zich aanmelden bij de psycholoog functioneren over het algemeen goed, maar lopen tijdelijk op één of twee terreinen in hun leven vast.

De behandeling is kortdurend (ongeveer tussen de 5 en 12 gesprekken) en vaak klachtgericht en/of oplossingsgericht. Het behandelaanbod is gericht op volwassenen en ouderen (18 jaar en ouder). De behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken en/of gesprekken samen met je partner of gezin en/of internettherapie.

Vergoedingen
Vanaf 2014 worden psychologische behandelingen voor lichte tot matige psychische klachten door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de Generalistische Basis GGZ. Voor de vergoeding heb je een schriftelijke verwijzing van de huisarts nodig. 

Heeft de psycholoog een contract met jouw zorgverzekeraar, dan worden de kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. De zorgverzekeraar verrekent dit met het eigen risico. Bij zorgverzekeraars waar de praktijk geen contract mee heeft, krijg je een factuur. Deze factuur kun je declareren bij jouw zorgverzekeraar, maar vaak valt de vergoeding lager uit dan bij de zorgverzekeraars waar wel een contract mee is afgesloten. Dit is ook afhankelijk van het soort polis (natura of restitutie).

Meer informatie
Wil je meer weten over de praktijk, over mijzelf, aanmeldspreekuur, wachttijden, openingstijden, werkwijze, vergoedingen/tarieven, behandelvormen en andere informatie, kijk dan op de website: www.cuijksepsychologenpraktijk.nl.

Copyright © Knooppunt Centrum voor Gezondheid | Privacy PolicyCreated by LR Internet