Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Gedragsverandering om psychische klachten te verhelpen

Psychomotorische Therapie

Psychomotorische therapie (PMT) is een behandelmethode voor mensen met psychische klachten en problemen. Denk aan klachten als somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid tegenover anderen, spanningen, eetproblemen of een burn-out. Klachten die vaak ook een lichamelijke kant hebben.

Bij psychomotorische therapie werk je als cliënt dan ook samen met de therapeut aan lichamelijke activiteiten. Hierbij is het belangrijk hoe jij je lichaam ervaart en ziet hoe het lichaam beweegt. De psychomotorische therapeut geeft speciale aandacht aan wat het lichaam aangeeft: spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, de manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving. Middels psychomotorische therapie probeert de therapeut gedragsverandering tot stand te brengen, zodat je psychische klachten of problemen minder worden of verdwijnen.

PMT is een combinatie van sport, beweging en muziek. Denk bijvoorbeeld aan balspelen, bewegen op muziek of zwemmen. Aan de hand van ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en andere technieken kan de psychomotorisch therapeut signalen vanuit het lichaam oppakken, signalen die duiden op spanningen. Psychomotorische therapie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Copyright © Knooppunt Centrum voor Gezondheid | Privacy PolicyCreated by LR Internet