Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Zorg zowel voor, tijdens als na de medische behandelingen

Oncologiefysiotherapie

Waarom oncologiefysiotherapie?
Mensen bij wie kanker is geconstateerd ondergaan vaak ingrijpende medische behandelingen. Er is dikwijls sprake van een combinatie van operatie, chemotherapie, bestralingen (radiotherapie) en hormoon- of immunotherapie. Soms geneest de patiënt daardoor of leeft hij langer, maar er kunnen ook zeer nadelige gevolgen zijn. Regelmatig komen er problemen voor, zoals vermoeidheid, pijn, afname van conditie, krachtsverlies, beperkingen bij het bewegen, lymfoedeem, zenuwbeschadiging of angst- en spanningsklachten. Met behulp van oncologiefysiotherapie kunnen we deze problemen behandelen.

Onze oncologiefysiotherapeuten
De behandelingen door de erkende en gekwalificeerde therapeuten van Knooppunt hebben een positieve invloed op jouw levenskwaliteit. Wij zijn aangesloten bij het FyNeOn (Fysiotherapie Netwerk Oncologie), een netwerk van fysiotherapeuten gespecialiseerd in de oncologie. Het is dan ook ons streven om kwalitatief hoogwaardige zorg te bieden voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle stadia van deze ziekte.

Onze oncologiefysiotherapie
Onze oncologische fysiotherapie richt zich op de gevolgen van kanker zelf en op de uit- en nawerkingen van de medische behandeling op het menselijk functioneren. Begeleiding en coaching spelen daarbij een belangrijke rol. Oncologiefysiotherapie is in alle fases van de ziekte zinvol, zowel voor, tijdens als na de medische behandelingen. De therapie verschilt per stadium van de ziekte.


Copyright © Knooppunt Centrum voor Gezondheid | Privacy PolicyCreated by LR Internet