Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Een gezonde doorstroom binnen je lymfesysteem

Lymfedrainage / oedeemtherapie


Wanneer is oedeemtherapie nodig?
Een oedeem, ofwel vochtopeenhoping in het lichaam, is het gevolg van een slecht of niet functionerend lymfesysteem. Daardoor kan het lichaamsvocht niet goed doorstromen en is het lichaam niet meer in staat om voldoende vocht af te voeren (drainage). Oedemen komen vaak voor bij mensen met bloedvatproblemen, littekens of een ziekte als kanker of reuma. Maar ook een ongeval, operatie of chemotherapie kan tot een oedeem leiden. Meestal op plekken van het lichaam waar normaal gesproken geen vocht zit, zoals de benen, enkels, buik of longen. Oedemen kunnen pijn veroorzaken, maar ook concentratieproblemen, orgaanklachten of een vervelend tintelend gevoel. Als je lichaam zelf niet voldoende vocht meer afvoert, is oedeemfysiotherapie nodig als ondersteuning.  

Onze oedeemtherapie
De erkende en gekwalificeerde oedeemfysiotherapeuten van Knooppunt kunnen veel oedemen behandelen. Met speciale technieken stimuleren wij jouw lymfesysteem. Daarbij brengen we de ‘waterhuishouding’ weer in balans en versterken we je lichaam. Een van de meest toegepaste vormen van therapie is de manuele lymfedrainage. Deze zorgt ervoor dat jouw lymfesysteem nieuwe lymfevaatjes aan kan maken. Ook voorkomen we zo dat afvalstoffen zich ophopen en nieuwe klachten veroorzaken of bestaande aandoeningen erger maken.


Hoe werkt manuele lymfedrainage? 
Manuele lymfedrainage is een vorm van massage, waarbij we ritmisch een heel zachte spiraalvormige rek uitoefenen op de lymfeklieren en lymfebanen. Tegelijk oefenen we een aangepaste druk uit op de aderen. Hiermee proberen we het vocht te verplaatsen naar plekken in het lichaam waar het lymfesysteem nog intact is, zodat het overtollige vocht wordt afgevoerd.Copyright © Knooppunt Centrum voor Gezondheid | Privacy PolicyCreated by LR Internet