Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Een hoge kwaliteit van leven op een zo hoog mogelijke leeftijd

Geriatrische fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor de ouder wordende mens en beschikt over specifieke kennis van de gerontologie (de wetenschappelijke tak) en geriatrie (het klinische vak). Het gaat daarbij om ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, artrose, reuma, osteoporose of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Het dagelijks bewegen van ouderen in hun leefomgeving en het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid, is een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van leven en voor participatie in de samenleving. Dit is bij uitstek het werkterrein van de geriatrische fysiotherapeut. Onze behandeling kenmerkt zich veelal door een langdurig, systematisch en multidisciplinair karakter.
Veroudering is een complex proces en veel meer dan een steeds hogere leeftijd behalen. Enerzijds treden er bij het ouder worden veranderingen op die het bewegingsapparaat beïnvloeden, anderzijds heeft bewegen een specifieke invloed op de gezondheid van ouderen. Door veroudering verandert er ook veel op psychologisch en sociaal/economisch gebied. De gezondheid van ouderen kan worden bevorderd door beweging. Hierbij kan de geriatriefysiotherapeut een rol spelen.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert hij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.vnfgnet.nl (De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie, NVFG).

Copyright © Knooppunt Centrum voor Gezondheid | Privacy PolicyCreated by LR Internet