Knooppunt Baarlo/Venlo: 077 4778305 Knooppunt Venray: 0478 729932 info@knooppunt-centrum.nl
Weer lekker in je vel met Knooppunt!
Direct een afspraak maken

Psychologie

Tijdelijk of langdurig worstelen met psychische problemen kan iedereen overkomen. Soms komen mensen er zelf niet uit. Bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid kunt u hiervoor terecht bij de psycholoog. De meeste mensen die zich aanmelden bij de psycholoog functioneren over het algemeen goed, maar lopen tijdelijk op één of twee terreinen in hun leven vast.

De behandeling is kortdurend (ongeveer tussen de 5 en 12 gesprekken) en vaak klachtgericht en/of oplossingsgericht. Het behandelaanbod is gericht op volwassenen en ouderen (18 jaar en ouder). De behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken en/of gesprekken samen met uw partner of gezin en/of internettherapie.

Vergoedingen
Vanaf 2014 worden psychologische behandelingen voor lichte tot matige psychische klachten door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de Generalistische Basis GGZ. Voor de vergoeding heeft u een schriftelijke verwijzing van de huisarts nodig. 


Heeft de psycholoog een contract met uw zorgverzekeraar, dan worden de kosten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. De zorgverzekeraar verrekent met u het eigen risico. Bij zorgverzekeraars waar de praktijk geen contract mee heeft, krijgt u een factuur. Deze factuur kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar, maar vaak valt de vergoeding lager uit dan bij de zorgverzekeraars waar wel een contract mee is afgesloten. Dit is ook afhankelijk van het soort polis (natura of restitutie).

Meer informatie
Wilt u meer weten over de praktijk, over mijzelf, aanmeldspreekuur, wachttijden, openingstijden, werkwijze, vergoedingen/tarieven, behandelvormen en andere informatie, kijk dan op de website: www.cuijksepsychologenpraktijk.nl.

Copyright © Knooppunt Centrum voor GezondheidCreated by LR Internet